Det er hårdt arbejde at føde

Det er med stor respekt, jeg altid overværer mine hundefødsler. Det er virkelig en stor præstation, sådan en lille hundemor skal igennem. Ofte varer fødslen fra start til slut mere end 24 timer, og der er ikke tvivl om, at der arbejdes hårdt for at få børnene ud. Men vel overstået er det vidunderligt livsbekræftigende at se den lille hundemor med sine nyfødte hvalpe.
Her kan du se billeder fra en fødsel.....

Her ligger vi og venter, mens hun har opblokningsveer......

Og så kom den første rigtige presseve....

Her er den første hvalp på vej ud...

Endelig er de der allesammen og hun kan få et velfortjent hvil....

Det er nu ikke altid, det går så fint som på billederne her, vi har prøvet både kejsersnit, døde hvalpe, kalkchok, hvalpe der måtte hales ud m.m.
Så når der ventes fødsel, bliver vi altid hjemme og overvåger hele forløbet. Selvom en fødsel forløber som den skal, har tæven brug for hjælp til f.eks. at suge hvalpene for slim i svælget og for at undebinde navlesnorene. Og tæven skal altid til dyrlægen, lige når fødslen er overstået og have en livmodersamtrækkende indsprøjtning, samt tjekkes for om alt er kommet ud af livmoderen. Dyrlægen tjekker også hvalpene for at sikre sig at de er sunde og raske. En af de ting der kan være galt med en nyfødt hvalp er ganespalte og har hvalpen det kan den ikke sutte selv, en sådan hvalp er dyrlægen nødt til at aflive, da den ellers dør af sult. Heldigvis er de fleste hvalpe sunde og raske, de skal blot igang med at spise og vokse sig store.
Efter fødslen og de første dage kan tæven godt have lidt feber, hvilket er helt normalt. Men det er vigtigt at tage hendes temperatur hver dag til den igen er normal......

Birgit 03.02.2013 18:00

Hvor er det en rigtig dejlig hjemmeside , man får svar og oplysning på mange ting , ER den lykkelige ejer af 2 yorkier 2 piger på henholdvis 10 0g 6 mdr.

Nyeste kommentarer

28.08 | 07:09

Hej Eva. Du er nødt til at ringe til os for at komme i betragtning. Du ...

02.06 | 19:22

Det har vi om ca 6 uger. Du er velkommen til at ring og evt blive skrevet ...

02.06 | 15:39

Hvornår har I et kuld parat til salg ? Jeg er interesseret i en hanhund Har før ...

13.10 | 06:58

Hej Du er nødt til at ringe for at komme i betragtning 28299259 bedst ...